Australija. Sidnėjus pasitinka naujuosius 2023-iuosius metus. EPA – ELTA foto

Sidnėjus, gruodžio 31 d. (AFP-ELTA). Šiemet Naujuosius metus pasitinka jau aštuoni milijardai pasaulio gyventojų, kurie atsisveikins su nerimastingais praėjusių 12 mėnesių: vyksta karas Europoje, fiksuojamas staigus kainų kilimas, džiaugiamasi Lionelio Messi šlove Pasaulio futbolo čempionate, gedima karalienės Elžbietos II, brazilų futbolininko Pele, buvusio popiežiaus Benedikto XVI.
 
Šių Naujųjų metų išvakarėse daugelis norėjo atsipalaiduoti po kelių pandemijos metų, palikti nuošalyje mintis apie sumažėjusį biudžetą ir virusą, kuris nors ir vis labiau pasimiršta, bet neišnyksta.
 
Vienas iš pirmųjų didžiųjų miestų Naujuosius metus pasitinka Sidnėjus. Jis vėl siekia grįžti prie „pasaulio Naujųjų metų sostinės titulo“ po dvejus metus trukusio karantino ir koronaviruso nutildytų švenčių.
 
Australijos sienos vėl atsivėrė, minios žmonių susirinko palei Sidnėjaus uostą stebėti, kaip 100 000 pirotechnikos priemonių nušviečia pietinį dangų.
 
Prognozuota, kad įspūdingo 12 minučių trukmės reginio prie Sidnėjaus uosto tilto susirinks daugiau nei milijonas žmonių.
 
„Šie metai mums buvo gana geri. Be abejo, smagu, kad pavyko įveikti kovidą“, – AFP teigė 52-ejų Davidas, vienas iš dalyvių didėjančioje minioje prie Sidnėjaus operos teatro.
 
„Taip pat nekantriai laukiame ateinančių metų“, – tvirtino vyras.
 
Sidnėjaus valdžia tikėjosi, kad dar beveik pusė milijardo žmonių šventę stebės internetu arba per televiziją.
 
„Jei mums pavyks suburti visus kartu švęsti ir žvelgti į ateinančius metus su nauju optimizmu ir džiaugsmu, tai sakysime, kad darbą atlikome gerai“, – sakė fejerverkų organizatorius Fortunatas Foti.
 
Justina Vaišvilaitė (AFP)
 
2023.01.01; 08:17