Geriausius sūrius šiemet rinko lietuviška komisija. Audriaus Jokubausko nuotr.

Druskininkuose penktadienio popietę išrinktas geriausias šių metų smulkiųjų sūrininkų pagamintas sūris.
 
Konkursui buvo pateikta keturiolika sūrių. Nors skaičius ir gerokai mažesnis nei ankstesniais metais, tačiau, kaip teigia sūrių festivalio organizatoriai, savo kokybe ir įspūdingu aromatu nepaliko abejingų. Beragaujant sūrius, patekusius į finalą, nevalingai pasigirsdavo susižavėjimo šūksniai ir rankos siekdavo vis naujo gabalėlio. Intensyvių diskusijų metu buvo išrinkti geriausi.
 
Geriausias tradicinis varškės sūris – Rūtos Aliukonienės karvių pieno sūris. Geriausiu karvių pieno sūriu ir geriausiu mėlynojo pelėsio sūriu tapo Laimos Stankevičos „Naktigonė“. Geriausiu sūriu su priedais išrinktas Vilmanto Navicko karvių pieno sūris su pipirais. Geriausiu šviežiu sūriu pripažintas Dalios Baranauskienės karvių pieno sūris. Vaida Genienė nugalėjo keliose kategorijose. Ji įvertinta už geriausius avių bei ožkų pieno sūrius, geriausią puskietį ir geriausią minkštąjį sūrius.
 
Komisija, vertinusi sūrius, šį kartą buvo lietuviška: sūrių technologas Mindaugas Vizgaitis, Vytautas Vaga – „Say Cheese“ parduotuvių tinklo sūrių ekspertas, Paulius Jurkevičius – žurnalistas ir gastronomijos apžvalgininkas, ir Arūnas Starkus – „Vyno žurnalo“ redaktorius. Ekspertai iš užsienio dėl pandemijos atvykti negalėjo. Ypatinga situacija pakoregavo ne tik komisijos sudėtį, bet ir teikiamų vertinimui sūrių skaičių. Dėl pandemijos negalėjo atvykti gausus būrys kaimyninių šalių sūrininkų.
 
Didžiojo prizo – „Grand Prix“ – laimėtojas bus skelbiamas šeštadienį, „Sūrių festivalio“ metu. Kasmetinis festivalis Druskininkuose vyks jau septintąjį kartą.
 
Informacijos šaltinis – ELTA
 
2020.08.15; 00:30