Lapkričio 25-ąją – konferencija „Sentikiai Pimonovai: vertybės ir palikimas“


Jau šį trečiadienį, lapkričio 25 d. 12 val. M. Mažvydo progimnazijos patalpose rengiama konferencija “Sentikiai Pimonovai: vertybės ir palikimas“.

Konferencijos metu bus kalbama apie išskirtiniais turtais ir labdara iki antrojo pasaulinio karo garsėjusius sentikius, pomorų pirklius Aleksandrą ir Moisejų Pimonovus.

Apie jų anūką Leonidą Pimonovą, kuris baigęs studijas Stepono Batoro universitete, vėliau tapo mokslininku ir daugelio išradimų autoriumi.

Jo žmonai Eugenijai Pimonovai susirgus sunkia Alzheimerio liga, L. Pimonovas 1997 m. įkuria Alzheimerio ligos paramos fondą, kuris savo veiklą tęsia iki dabar. Iki antrojo pasaulinio karo Pimonovams priklausė Vilniaus miesto Žvėryno, Karoliniškių, Viršuliškių ir dalis Pilaitės rajono. Pimonovų nuosavybė buvo ir prie Pilaitės piliakalnio esantys dvaro pastatai.

Apie visa tai ir šių įžymių Lietuvos žmonių palikimą pranešimus skaitys Vilniaus universiteto istorijos fakulteto dėstytojas doc. Grigorijus Potašenko, Vilniaus universiteto gamtos mokslų fakulteto lektorius dr. Zigmantas Žitkus, Alzheimerio ligos paramos fondo vadovas Kęstutis Mozeris, Lietuvos kino studijos dokumentinių filmų režisierius Vytautas Damaševičius ir kiti.

Po konferencijos 14.30 val. jos dalyviai bus pakviesti į Leonido ir jo žmonos Eugenijos Pimonovų Atminties tako atidarymą.

Mintis miško taką pavadinti Pimonovų vardu ir ta proga surengti konferenciją, gimė Pilaitės bendruomenės aktyvistei Angelei Šarlauskienei. Jos dėka, buvo surinkta daug informacijos, sukviesti konferencijos pranešėjai ir išleistas lankstinukas. Šią idėją parėmė ir atitinkamas lėšas skyrė Vietos bendruomenės taryba.

Apie konferenciją ir kitus su ja susijusius momentus – skaitykite pridedamame skelbime ir bendruomenės išleistame lankstinuke. Maloniai lauksime atvykstant.

2015.11.24; 03:35

print

Prisijunkite prie diskusijos

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *