Kipras ketina atimti pilietybę 26 „auksinių pasų“ savininkams


Kipro valdžia ketina atimti pilietybę 26 žmonėms, gavusiems „auksinius pasus“ už investavimą į šalies ekonomiką. Tai trečiadienį pranešė „Reuters“.
 
„Ministrų kabinetas priėmė sprendimą inicijuoti Kipro pilietybės anuliavimą 26 piliečiams“, – pareiškė šalies vidaus reikalų ministras Constantinos Petrides.
 
Jis pridūrė, kad vyriausybė griežtai laikysis Kipro investavimo programos sąlygų. Ministras neatskleidė asmenų, kurie turimi omenyje, tautybės ir tapatybės. Pasak žiniasklaidos, tai gali būti Kambodžos ministro pirmininko Hun Seno giminės ir jo aplinkos žmonės.
 
Naujienų agentūros „Bloomberg“ duomenimis, tarp 26 „auksinių pasų“ savininkų – devyni Rusijos piliečiai.
 
2019 metų sausį Europos Komisija pareiškė esanti susirūpinusi dėl to, kad Malta ir Kipras išduoda vadinamuosius auksinius pasus Europos Sąjungai nepriklausančių šalių piliečiams.
 
„Auksinių“ vizų ir pasų taisyklė nustatyta daugelyje ES šalių, tarp jų – Jungtinėje Karalystėje, Portugalijoje, Ispanijoje, Bulgarijoje, Maltoje.
 
Tarptautinių organizacijų „Global Witness“ ir „Transparency International“ duomenimis, realizuodamos šį projektą, ES šalys per pastarąjį dešimtmetį vien tik tiesioginėmis investicijomis gavo 25 milijardus eurų.
 
Informacijos šaltinis – ELTA
 
2019.11.07; 00:30
print

Prisijunkite prie diskusijos

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *