Vokietija atsakė į Rusijos pagalbos prašymą tiriant A. Navalno nuodijimą


Aleksejus Navalnas. Slaptai.lt nuotr.

Vokietija Rusijai išsiuntė Aleksejaus Navalno apklausų stenogramas, taip atsakydama į Maskvos prašymą suteikti teisinės pagalbos tiriant bandymą nunuodyti šį Kremliaus kritiką.
 
A. Navalnas praėjusių metų rugpjūtį buvo evakuotas gydytis į Berlyną po to, kai skrendant iš Sibiro į Maskvą jis smarkiai sunegalavo.
 
Vokietijoje ir kitose Vakarų valstybėse atlikti tyrimai parodė, kad garsųjį opozicionierių bandyta nužudyti Sovietų laikų nervų sistemą paralyžiuojančiais nuodais „Novičiok“.
 
Pats A. Navalnas rytoj, sekmadienį, ketina sugrįžti į Rusiją.
 
Vokietijos teisingumo ministerija teigia, kad „vakar buvo atsakyta į keturis Rusijos prokurorų teisinės pagalbos prašymus dėl bandymo Rusijoje nužudyti Aleksejų Navalną“.
 
Vokietijos policijos tyrėjai apklausė opozicijos veikėją, kuris „pateikė išsamius atsakymus į Rusijos prokurorų atsiųstus klausimus“.
 
„Vyriausybė mano, kad Rusijos valdžia dabar imsis visų reikiamų žingsnių, siekiant išaiškinti šį prieš A. Navalną įvykdytą nusikaltimą“, – sakė Teisingumo ministerijos atstovai.
 
A. Navalnas teigia, kad jį prezidento Vladimiro Putino įsakymu bandė nunuodyti Rusijos federalinės saugumo tarnybos agentai. Rusijos valdžia jau ne kartą paneigė tokius kaltinimus ir atsisakė tirti nusikaltimą.
 
Informacijos šaltinis – ELTA
 
2021.01.17; 03:00
print

Prisijunkite prie diskusijos

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *