Turkijos prezidento apsauga Sarajeve susimušė su pasienio policija


Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano apsauga Sarajevo oro uoste susimušė su Bosnijos ir Hercegovinos pasienio policijos pareigūnais. Tai pirmadienį pranešė portalas „Klix“.
 
Turkijos lyderis atvyko į Bosnijos ir Hercegovinos sostinę dalyvauti Pietryčių Europos valstybių bendradarbiavimo proceso organizacijos viršūnių susitikime.
 
Kaip teigia portalas, R. T. Erdogano lėktuvui nusileidus, jo apsaugos darbuotojai „elgėsi nederamai – atsisakė atlikti kontrolės procedūras“. Todėl prezidento apsaugininkai ir pasienio policijos pareigūnai iš pradžių griežtai kalbėjosi, o paskui – susimušė. Po to svečiai iš Turkijos atsinešė iš lėktuvo ginklus, bet, kai ant trapo pasirodė R. T. Erdoganas, konfliktas nurimo.
 
Konflikto faktą patvirtino pasienio policijos direktroius Zoranas Galičius. Pasak jo, pasieniečiai „veikė profesionaliai, tai leido išvengti atviro susirėmimo“. „Tie, kurie atvyksta į Bosniją ir Hercegoviną, turi gerbti įstatymą, o ne mėginti būti aukšiau už jį“, – pabrėžė pareigūnas.
 
„Klix“ pažymi, jog tai jau ne pirmas atvejis, kai R. T. Erdogano apsauga nederamai elgiasi Sarajeve. Apsaugininkai ir per ankstesnius vizitus „elgėsi įžūliai ir šiurkščiai, kas galiausiai sukėlė pasienio policijos reakciją“.
 
Informacijos šaltinis – ELTA
 
2019.07.09; 10:53
print