Liudytojas: nužudytas žurnalistas J. Khashoggis sulaukė grasinimų


Žurnalistas Jamalis Khashoggis, pagarsėjęs Saudo Arabijos kronprinco Mohammedo bin Salmano kritika. EPA – ELTA nuotr.

Liudytojas antradienį Turkijos teismui papasakojo, kad nužudytasis Saudo Arabijos žurnalistas Jamalas Khashoggis prieš nužudymą sulaukė grasinimų iš buvusio Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano patarėjo Saudo al-Qahtanio, agentūrai dpa pranešė Christianas Mihras iš nevyriausybinės organizacijos „Reporteriai be sienų“.
 
Pasak artimo ilgamečio žurnalisto draugo Aymano Nouro, J. Khashoggis pasakojo apie S. al-Qahtanio skambutį telefonu, kai jis gyveno Vašingtone. Pasak A. Nouro, patarėjas S. al-Qahtanis sakė žinąs apie J. Khashoggio vaikus ir kur jie gyvena. Draugas pridūrė, kad J. Khashoggis verkė, o tai itin neįprasta, ir sakė, kad bijo.
 
„Jamalas sakė, kad jam grasino Qahtanis ir jo šeima“, – sakė A. Nouras.
 
„Nouras sakė, kad, pasak J. Khashoggio, S. al-Qahtanis grasino jam nuo 2016 metų“, – teigė Rebecca Vincent iš „Reporteriai be sienų“, paskelbusi atskirą pranešimą iš teismo salės.
 
Teisme Stambule antradienį įvyko antrasis posėdis dėl J. Khashoggio nužudymo Saudo Arabijos konsulate Stambule. Turkija atskirai nuo Saudo Arabijos pradėjo J. Khashoggio nužudymo bylos nagrinėjimą, teisiami 26 įtariamieji, jiems nedalyvaujant procese. Saudo Arabijoje jau seniai užbaigtas teismo procesas, bet Turkija nėra patenkinta Saudo Arabijoje paskelbtais galutiniais nuosprendžiais.
 
Saudo Arabijos pilietis J. Khashoggis atvirai kritikavo princą M. bin Salmaną. Jis nužudytas 2018 metų spalį, kai atvyko į savo šalies konsulatą Stambule, bet iš jo taip ir nebeišėjo. Vyro palaikai nerasti iki šiol.
 
Saudo Arabijos pareigūnai ne kartą neigė pranešimus, teigiančius, kad M. bin Salmanas yra kaip nors susijęs su nužudymu.
 
Informacijos šaltinis – ELTA
 
2020.11.25; 00:05
print

Prisijunkite prie diskusijos

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *